#VeusDeGilead

Una ferramenta per a l'educació en valors a través del joc i la lectura.

#VeusDeGilead: una altra aposta per la literatura en femení de les nostres Lectures Obertes

Primer va ser Mary Shelley, protagonista indirecta de #LaFórmulaSecreta, la nostra primera Lectura Oberta dissenyada al costat de LEA Lectura Abierta al voltant d'una lectura d'altra autora amb majúscules, però una mica més pròxima: l'alacantina Elia Barceló, Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2020.

Ara és el moment d'atrevir-se amb una obra essencial, una novel·la que ha anat impactant a successives generacions i que hui viu un merescut revival gràcies a la seua versió televisiva com a sèrie del canal HBO. Ens referim, per descomptat, a El conte de la Serventa, de Margaret Atwood, llibre entorn al qual gira la nostra pròxima lectura oberta, #VeusDeGilead, una reivindicació de les veus de les dones en un món distòpic i una aventura transmèdia amb molta, moltíssima càrrega de profunditat.

La veu de la protagonista, Defredcom la de moltes altres serventes de la República de Gilead, ha sigut silenciada, però Defred necessita contar la seua història. Com fer-ho allí on l'escriptura i la lectura estan prohibides? Ajudar a registrar les paraules, la vida, l'experiència de Defred serà l'objectiu de les lectores i lectors de #VeusDeGilead: donar-li veu, contar la seua història, portar-la a l'altre costat del mur, fora dels confins de Gilead.

Sense revelar-vos encara tots els secrets de #VeusDeGilead, sí que podem dir-vos que continuem apostant per l'educació en valors a través de la lectura, i també per la literatura escrita per dones. Feminisme, sexe, maternitat, religió, poder, rols de gènere… Molts són els temes que abordarem en aquesta aventura que us proposa un recorregut interactiu i transmèdia per la distòpica República de Gilead i els seus nivells de complexitat diferents, pels seus personatges i dilemes, però també una reflexió sobre la seua possibilitat, sobre la realitat i els límits de la seua proposta de ficció. Quins paral·lelismes hi ha entre la novel·la i el nostre passat? I amb la nostra història recent? És possible un món com el de la República de Gilead hui?

Preguntant, reflexionant, llegint, protagonitzant la història… és així com #VeusDeGilead continua el camí iniciat amb #LaFórmulaSecreta, redoblant l'aposta i atrevint-nos amb una novel·la d'altura, complexa, apassionant i plena de clarobscurs sobre la qual, sense dubte, totes i tots tindrem molt a debatre.

______________________

En què consisteix l'activitat i com puc participar?

Per a conèixer millor #VeusDeGilead, pots descarregar-te el dossier informatiu que hem desenvolupat. 

I per a poder apuntar-te a aquesta experiència innovadora, simplement has de emplenar el següent 👉 formulari 👈.

______________________

#VeusDeGilead

#VeusDeGilead

Dossier informatiu #VeusDeGilead