El show del nou món

M’importa no és sinònim de “jo ho vull tot”, és el contrari de “jo passe de tot”. Aquest programa d’educació en valors vol fer visible la gent jove implicada, amb ganes de fer coses per canviar el món i, alhora, vol compartir eines per poder fer-ho.

És un programa de compromís amb els valors que fan créixer llavors de solidaritat, d’empatia, de tolerància, de pau, de creació i de creativitat, de drets socials i de tantes altres coses que importen de veritat a la gent jove.

Dins d’aquest programa, l’IVAJ-Institut Valencià de la Joventut permet apropar el nou espectacle d’Escena Erasmus de la Universitat de València “El show del nou món” a les províncies de Castelló, Alacant i València, tot coincidint moltes vegades amb el títol de capital Cultural Valenciana. Especialment ofereix la possibilitat d’assistir a una de les seues representacions als instituts d’educació secundària de la localitat i de la comarca de manera totalment gratuïta.

Dins d’aquest programa, el projecte teatral europeu Escena Erasmus oferirà els seus espectacles a municipis i teatres de les províncies d’Alacant, Castelló i València durant el mes de novembre de 2020. Hi haurà dos tipus de funcions, unes per a públic general que es realitzaran de vesprada i unes per a públic juvenil i instituts d’educació secundària (IES) que es realitzaran de matí. En aquesta ocasió Escena Erasmus presentarà el seu últim espectacle “El show del nou món”.

Alcoi
5 de novembre. Teatre Calderón
  • Funció públic general: 20 h.
  • Entrada lliure fins completar aforament.
Bocairent
6 de novembre. Teatre Avenida. 
  • Funció per a IES: 12 h.
  • Funció per a públic general: 20 h.
  • Entrada lliure fins completar aforament.

Sinopsi

Una companyia de còmics amb noms d’animals ha muntat un presumpte espectacle de varietats, que pretén parlar del nou món en què vivim. La companyia pateix l’absència de dos dels seus components més importants, el que afegeix un problema a la ja de per si caòtica organització de les escenes i significats. El text, escrit des de l’humor i la distància, és un absurd intent de comprensió del món en què vivim i del que ens està succeint com a espècie, i alhora, pretén ser un homenatge als còmics que van dedicar la seua vida a alegrar la vida dels altres; cosa que ara se’ns fa molt necessària.

EQUIP

Text original: Daniel Tormo

Direcció: Anna Marí

Intèrprets: Ellen Barnes (York-Regne Unit), Celia Burgos (Benigànim-València), Sarah Grüninger (Marburg-Alemanya), Celio Hernández (Almansa-Castella la Manxa), Laura Magallón (València, Comunitat Valenciana), Cima Nadaf (Barquisimeto -Veneçuela), Núria Pareja (Énguera, Comunitat Valenciana), Eetu-Pekka Parkkinen (Joensuu-Finlàndia), Aaron Sánchez (Xest-Comunitat Valenciana) i Sergio Villa (Mislata-Comunitat Valenciana).

Ajudant de direcció: Josep Valero
Moviment escènic i coreografies: María José Soler
Assistent d’escena, regidoria i cover: Andrea Caloxe
Disseny i realització d’escenografia: Luís Crespo
Disseny i realització de vestuari: Tonuca Belloch
Música i espai sonor: Panchi Vivó
Disseny de llums: José Martín Márquez
Disseny gràfic: Marina Rico

Cap tècnic de la companyia: Josep Maria Juncosa
Producció executiva: Daniel Tormo
Producció en gira: María José Casero
Direcció de gires: Josep Valero i Daniel Tormo

Direcció del projecte teatral europeu Escena Erasmus: CRIT Companyia de Teatre

PROTOCOL COVID-19. OBLIGATORI ÚS DE MASCARETA, GEL HIDROALCOHÒLIC, DISTÀNCIA DE SEGURETAT ENTRE BUTAQUES I AFORAMENT REDUÏT. A L’ENTRADA AL TEATRE ES MESURARÀ LA TEMPERATURA CORPORAL.

Informació i reserves per a Instituts d’Educació Secundària al correu electrònic: [email protected]
Funció recomanada per als cursos de 4t. d’ESO i 1r. de BATX
L’entrada a l’espectacle és completament gratuïta. El programa “M’importa” no cobreix les despeses de transport escolar dels instituts al teatre

El show del nou món El show del nou món