Consortium

Amb el projecte Juguem es pretén acostar a les persones professionals de la Xarxa Jove els jocs de taula com un instrument per a treballar amb la joventut aspectes com la convivència o la interculturalitat. Amb aquest joc, que és desenvolupat per una entitat valenciana, es pretén treballar en les activitats impulsades per la Xarxa Jove, que té implantació en el conjunt del territori valencià i usar-lo com a element socialitzador i integrador, a través del qual es poden treballar valors com la igualtat, la cooperació, l'acceptació de normes i el respecte mutu.
‘Consortium’ és un joc de cartes col·laboratiu que ofereix a les persones participants la possibilitat de gestionar un municipi, prenent les decisions que afectaran tant la pròpia localitat com a les dels altres. La partida finalitza quan tots els municipis aconsegueixen un punt de benestar satisfactori. En el procés de joc es decideix entre totes persones participants les cartes a emprar, de manera que elles mateixes comproven que créixer exigeix gestionar les conseqüències sobre la vida, en ocasions positives i en moltes altres negatives.
El joc s'ha triat es basa en la ludificació, una tècnica d'aprenentatge que trasllada la mecànica del joc a l'àmbit educatiu-professional, de manera que les i els professionals del sector puguen adquirir competències que els permeten acompanyar a la joventut en un procés de sensibilització intercultural. A més recorre diverses èpoques de la història on l'ésser humà s'ha vist obligat a migrar. Aquesta base serveix per a fer reflexionar a les persones participants sobre les similituds que guarden amb els moviments migratoris actuals, de manera que la joventut puga percebre la diversitat com una cosa rica i que aporta.

https://juegoconsortium.com/
Consortium