Dates, Escape Room i altres sorpreses!

#VeusDeGilead: Dates, Escape Room i altres sorpreses!

Segur que ja sabeu que des de l'IVAJ Carnet Jove, i amb la col·laboració de LEA Lectura Abierta, hem estat dissenyant una nova lectura transmèdia. Ens referim a #VeusDeGilead, una experiència que començarà al setembre i que se centra en una obra dura, polèmica, genial: ni més ni menys que El conte de la serventa, de l'autora canadenca Margaret Atwood.

#VeusDeGilead, nom d'aquesta nova aventura literària, està dirigida a persones joves des dels 16 als 30 anys, i proposa als seus participants un debat obert sobre feminisme, sexe, maternitat, religió, poder, rols de gènere i distopies literàries, i compta amb la participació de personalitats de la política i la cultura, com l'escriptora Silvia Nanclares, la politòloga i articulista Mariam Martínez Bascuñán, la política Clara Serra o l'escriptora i pensadora Laura Freixás. 

#VeusDeGilead està oberta a qualsevol persona que treballe amb joves: tècnics i tècniques de joventut, personal docent, agents culturals, professionals de biblioteca, etc.. I encara que la nostra metodologia i plataforma són intuïtives, no us preocupeu per la corba d'aprenentatge: hem dissenyat una formació específica que us donarà totes les eines i pistes necessàries per a acompanyar a les persones joves en aquest trajecte lector. 

Les veus de les dones, la capacitat de resistència davant la tirania, les fases de la lluna, el compromís, una missió perillosa però inevitable… Us esperen moltes sorpreses!

Fases i dates

Com en altres ocasions, hi haurà una primera fase de formació dirigida als tècnics i tècniques de joventut i a altres agents culturals. Seran dues setmanes de formació que s'inicien el 16 de setembre amb un total de dos seminaris web: un específic, centrat en la metodologia de la lectura oberta, i un altre dedicat a l’Escape Room. Us esperem!

L'aventura pròpiament dita, el viatge lector de #VeusDeGilead s'inicia el 2 de novembre i durarà quatre setmanes.

La nostra Escape Room

En aquesta nova lectura, tindreu tot el mes d'octubre per a organitzar els Escape Rooms, encara que hi ha alguna novetat: aquesta vegada, les persones que participen hauran d'haver llegit el pròleg de El conte de la serventa i haver-se registrat en la plataforma. I per què? Perquè dins del viatge lector trobaran alguna pista necessària per a resoldre algun dels enigmes o reptes de l’Escape Room, que es basa, precisament, en aqueix pròleg de la novel·la de Margaret Atwood

Idioma del llibre i de la Lectura Oberta

El viatge lector de #VeusDeGilead serà en valencià. El llibre, en la seua versió en català, es prestarà de manera gratuïta a les persones joves participants des del servei eBiblio en qualsevol biblioteca pública o municipal de la Comunitat Valenciana. El conte de la serventa, estarà disponible a l'octubre, gràcies a l'acord entre l'IVAJ Carnet Jove i la Subdirecció General del Llibre de la Generalitat Valenciana.

Per als tècnics i tècniques de joventut i altres agents culturals o formatius, hi haurà un exemplar en paper en finalitzar la fase formativa.

______________________

Per a conèixer millor #VeusDeGilead, pots descarregar-te el dossier informatiu que hem desenvolupat. 

I per a poder apuntar-te a aquesta experiència innovadora, simplement has de emplenar el següent 👉 formulari 👈.

Us esperem a l'altre costat del mur…

 

______________________

Dates, Escape Room i altres sorpreses!

Dossier informatiu #VeusDeGilead