El Malson de la Història. Descobreix l’Escape Room de #VeusDeGilead

El Malson de la Història. Descobreix l’Escape Room de #VeusDeGilead!

Ja us hem contat per ací algunes novetats, però ens faltava parlar-vos d'una de les activitats més interessants, envoltants i divertides de #VeusDeGilead, la nova iniciativa de l'IVAJ Carnet Jove per a unir joc, lectura i educació en valors. I sí, has encertat! Ens referim a l’Escape Room de #VeusDeGilead, una experiència dissenyada com un primer contacte amb El conte de la serventa, el llibre de Margaret Atwood que protagonitza la nostra nova Lectura Oberta, amb alguns dels seus temes i reptes, però també amb l'apassionant dinàmica interactiva i transmèdia que recorre tota l'experiència de #VeusDeGilead.

El títol d'aquest nou Escape Room és ni més ni menys que El Malson de la Història, i està basat en el pròleg de la novel·la d’Atwood. Com ella mateixa ens conta, l'escriptora canadenca va començar a escriure El conte de la serventa a Berlín, en plena Guerra Freda, i les experiències que va viure i de les quals va ser testimoni van tindre una profunda influència en la seua novel·la: el seu objectiu era no incloure cap fet en ella que no haguera succeït realment, perquè la història ja sembla prou malson per als qui els toca patir-la.

I per això us proposem l’Escape Room El Malson de la Història on, a través de diversos enigmes i reptes, recrearem l'ambient en el qual Atwood va construir la seua novel·la, per a familiaritzar-nos amb el context històric en el qual va nàixer El conte de la serventa i poder viure'l en primera persona.

El Malson de la Història es configura, així, com una activitat experiencial i envoltant, una immersió lúdica en allò que Margaret Atwood ens diu entre línies: és l'experiència personal la que té el poder de transformar-nos, de convertir-nos en persones més empàtiques, capaces de posar-se en el lloc dels altres. I per això serà una carta de puny i lletra de la pròpia Atwood la que iniciarà aquesta experiència, convidant a les persones participants a unir-se a l’Escape Room i submergir-se en un context històric que, d'una altra manera, no tindríem l'oportunitat de viure. El desafiament és gran, perquè les persones que s'endinsen en l’Escape Room hauran de fer-se amb una clau per a escapar del tancament. Seran capaços d'eixir de El Malson de la Història?

I per descomptat, vosaltres, tècnics i tècniques de joventut, sereu essencials en tota aquesta experiència, perquè adoptareu el paper d'assistents de l'escriptora en aquesta experiència única. A la volta de l'estiu us donarem més detalls! 

Si vols saber més d'aquesta activitat, de com participar i com muntar l’Escape Room per a les persones joves de la teua zona o localitat, apunta't com a Tècnic de Joventut a #VeusDeGilead  emplenant aquest 👉 formulari 👈 i t'informarem de tots els detalls

______________________

Per a conèixer millor #VeusDeGilead, pots descarregar-te el dossier informatiu que hem desenvolupat. 

I per a poder apuntar-te a aquesta experiència innovadora, simplement has de emplenar el següent 👉 formulari 👈.

Us esperem a l'altre costat del mur…

 

______________________