#Enmarxaperlainclusiósocial

En marxa per la inclusió: transmissió de valors solidaris, de la diversitat i el voluntariat entre joves

A través del projecte En marxa per la Inclusió Social, l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i l’EAPN Comunitat Valenciana-Xarxa per la Inclusió conviden als i a les joves (entre 16 i 30 anys) a visitar els projectes de les entitats que integren la Xarxa a les províncies de València i Castelló.

La finalitat de la Ruta és donar a conéixer el treball que realitzen les organitzacions per la inclusió social de persones en situació de major vulnerabilitat i quines són les claus i prioritats en la lluita contra la pobresa. Es pretén que les persones joves coneguen diferents realitats i aspectes de la pobresa i/o exclusió social en la C. Valenciana, que s’acosten al context en el qual treballen les organitzacions, trenquen estereotips respecte a les persones afectades per aquesta realitat i s’informen sobre el valor del treball en xarxa i les opcions de voluntariat possibles.

Totes dues entitats treballen en la figura de joves corresponsals de barri, per a lluitar contra la pobresa i l'exclusió. El director general de l'IVAJ; Jesús Martí, el 26 de setembre va mantindre una reunió de treball amb EAPN Comunitat Valenciana-Xarxa per la Inclusió, on es va abordar el desenvolupament del programa 'En marxa per la Inclusió. Transmissió de valors solidaris, de la diversitat i el voluntariat entre joves'.

"En esta primera fase volem que uns 400 joves així com el personal tècnic de la Xarxa Jove, es formen i acosten a la realitat de la pobresa i l'exclusió social en la Comunitat Valenciana mitjançant tallers formatius". El programa consta de 17 visites guiades a seus i projectes d'entitats que integren l'EAPN CV. El projecte es desenvolupa a través d'este programa 'M'importa. Educació en Valors'. Així mateix, destaquem que "per a estendre el projecte estem treballant en la figura de corresponsals de barri que s'impliquen en la lluita contra la pobresa i l'exclusió".
La EAPN CV està constituida per 28 entitats: Accem, Acción contra el Hambre, Acoec, Alanna, APIP-ACAM, Avant, Cáritas CV, CEAR PV, Cepaim, Coceder-CDR La Safor, Codifiva, Coeescv, Cruz Roja CV, Fundació Esplai, Fundación Iniciativa Solidaria Ángel Tomás, Iniciatives Solidàries, Inpavi, Jovesolides, Fundación Secretariado Gitano, Fundación Adsis, MPDL, Fundación Nova Feina, Fundación Novaterra, Patim, RAIS Fundación, Por ti Mujer, Sant Joan de Déu Serveis Socials València i Ymca.

#Enmarxaperlainclusiósocial

Guia explicativa: "En marxa per la inclusió: Transmissió de valors solidaris, de la diversitat i el voluntariat entre joves“.