L'efecte Frankenstein

L'efecte Frankenstein: un clàssic actualitzat per a les persones joves de hui

Crítica social, xoc d'èpoques, Frankenstein, feminisme i igualtat, la ciència com a camí de transformació, l'amor i l'amistat, les societats secretes, l'ambició, la bogeria i el remordiment… són els vímets i temes de L'efecte Frankenstein, novel·la signada per l'escriptora alacantina Elia Barceló, guanyadora del XXVII Premi Edebé de Literatura Juvenil i protagonista indiscutible de #LaFormulaSecreta, la nova experiència de lectura interactiva de l'IVAJ per al pròxim curs.

No és casualitat escollir un llibre com L'efecte Frankenstein, que a més amaga un sentit homenatge a l'autora d'una de les fites literàries més importants de tots els temps, el clàssic del terror i la ciència-ficció Frankenstein i el modern Prometeu. Parlem, per descomptat, de Mary Shelley, a qui ja vam dedicar un post destacant el seu paper com a autèntica pionera literària i fundadora dels gèneres del terror i la ciència-ficció, però també com a dona emprenedora i audaç, capaç d'enfrontar-se als convencionalismes de l'època que li va tocar viure, el s. XVIII.

Sense revelar-vos la trama ni els molts secrets i sorpreses que amaga aquesta novel·la d'intriga convertida en una lectura interactiva amb les persones joves com a lectors-protagonistes, sí us avancem que L'efecte Frankenstein és una novel·la entre policíaca i gòtica que juga, a més i per mitjà de diversos salts en el temps, a enfrontar personatges i realitats molt diferents, les dels anys 2018 i 1871. A través d'una trama emocionant i la història dels seus protagonistes, Nora i Max, la novel·la ens ofereix una mirada incisiva i pedagògica mitjançant un saborós diàleg entre dues èpoques molt diferents, mostrant les desigualtats de gènere i classe, però també els diferents dilemes morals propis de mons molt diferents però, alhora, també similars.

Però aquells que s'acosten a aquest llibre coneixeran també la realitat d'una universitat del segle XVIII, descobriran el món misteriós de les germanors secretes i aprendran de les paradoxals relacions entre nobles i plebeus i sobre les diferents formes amb les quals, tant ahir com hui, és possible salvar totes les nostres diferències.

Tot això i molt més us espera en #LaFórmulaSecreta!

______________________

En què consisteix l'activitat i com puc participar?

Per a conèixer millor #LaFórmulaSecreta, pots descarregar-te el dossier informatiu que hem desenvolupat, on trobaràs molts dels seus secrets i metodologia.

I per a poder apuntar-te a aquesta experiència innovadora, simplement has de fer dues coses:
(1) registrar-te ja en la plataforma Llibreria Oberta i en #LaFórmulaSecreta
(2) inscriure't en la Formació i podràs participar en la creació conjunta d'aquesta Lectura Oberta.

______________________

Footer LaFormulaSecreta