Escape Room Literari

El Escape Room de #LaFórmulaSecreta: augmentar la motivació i fomentar el treball col·laboratiu

Segurament un bon grapat de vosaltres ja heu tingut alguna experiència en Escape Rooms, i fins i tot heu organitza’t algun com a tècnics i tècniques de joventut, per a gaudir i treballar aspectes educatius amb les persones joves del vostre entorn.

El que potser no sabeu és que #LaFórmulaSecreta, la iniciativa de l'IVAJ Carnet Jove per a unir joc i lectura, inclou una apassionant experiència presencial en forma de Escape Room com a entrada al joc i la lectura interactiva que us proposem.

Escape Room Literari

Com ja sabeu, un Escape Room o habitació de fugida és, en realitat, un joc, un entorn interactiu l'origen del qual es troba en els videojocs i que es va transformar fa uns anys, amb èxit inusitat, a experiències en viu. El primer, que sapiguem, va aparèixer al Japó en 2007, però el fenomen és ja global, i a la Comunitat Valenciana en tenim molts.

El plantejament és senzill: un grup de persones entren en una sala de la qual han d'aconseguir escapar utilitzant totes les seues capacitats intel·lectuals, creatives i de raonament deductiu. Aleshores, és imprescindible que col·laboren i treballen en equip per a resoldre les pistes i problemes que vagin apareixent i aconseguir escapar dins del termini que els han marcat.

El Escape Room de #LaFórmulaSecreta

#LaFórmulaSecreta té també un Escape Room, una experiència ideada com a introducció a la lectura, perquè les persones joves es familiaritzen amb els temes i misteris del llibre que llegiran, L'efecte Frankenstein, d'Elia Barceló, però també amb la dinàmica de joc i aventura que impregna tota l'experiència de #LaFórmulaSecreta, una lectura oberta on les persones joves es convertiran en protagonistes de la història que estan llegint.

Una reunió secreta de l'Ordre dels Illuminati, la cerca d'un mapa, viatgers en el temps i molts desafiaments… Si vols saber més d'aquesta activitat, de com participar i com organitzar el Escape Room per a les persones joves de la teua zona o localitat, apunta't com a Tècnic de Joventut a #LaFórmulaSecreta emplenant aquest formulari i t'informarem de tots els detalls.

______________________

En què consisteix l'activitat i com puc participar?

Per a conèixer millor #LaFórmulaSecreta, pots descarregar-te el dossier informatiu que hem desenvolupat, on trobaràs molts dels seus secrets i metodologia.

I per a poder apuntar-te a aquesta experiència innovadora, simplement has de fer dues coses:
(1) registrar-te ja en la plataforma Llibreria Oberta i en #LaFórmulaSecreta
(2) inscriure't en la Formació i podràs participar en la creació conjunta d'aquesta Lectura Oberta.

______________________

Footer LaFormulaSecreta