Al voltant de #SenseRostre: sèries i pel·lícules sobre bullying

Al voltant de #SenseRostre: sèries i pel·lícules sobre bullying

La nostra nova Lectura Oberta #SenseRostre, tracta el difícil tema del bullying en els entorns escolars o educatius, i ho fa a partir d'un llibre pioner a Espanya, Invisible, del castellonenc Eloy Moreno Però hi ha altres peces creatives que han tractat el tema al llarg dels anys, sèries, pel·lícules i videojocs que s'han acostat al bullying des de perspectives diverses i que poden ajudar-nos a contextualitzar o entendre aquest gravíssim problema i servir de material de suport per a les tècniques i tècnics de joventut a l'hora d'abordar-ho.

Aquesta és la nostra selecció!

Per 13 raons (Por 13 razones)

Aquesta sèrie de Netflix conta la història de Clay Jensen, un jove que troba un paquet anònim a l'entrada de la seua casa: les 13 cintes de casset que va gravar la seua companya d'institut, Hannah Baker, molt poc abans de traure’s la vida.

En les cintes, Hannah explica el rol que van tindre alguns companys i companyes del seu institut en la decisió de suïcidar-se.

Després de Lucía (Después de Lucía)

Pel·lícula mexicana que s'endinsa en la vida de la jove adolescent Lucía, una xica de 17 anys que pateix bullying i que ho oculta per a no preocupar el seu pare, qui s'acaba de quedar vidu i afronta un procés depressiu.

 

Ben X

Aquesta pel·lícula belga de l'any 2007 conta la història d'un estudiant que rep insults i humiliacions diàriament per part dels seus companys i companyes de classe. A pesar que la seua intel·ligència està molt per damunt de la resta de la seua classe, a penes compta amb habilitats socials.

A casa, lluny de la realitat de l'escola, s'acull a la seua habitació on té un món paral·lel: un videojoc on ell és l'heroi.

Covards (Cobardes)

Guille i Gabriel estudien en l'ESO. Guille és un estudiant aplicat, bon esportista i té molts amics, però de seguida entén que, per a ser popular, l'ajudarà  prendre-la amb un dels seus companys, Gabriel, per la sola raó que té els cabells rojos.

Entre tots, li fan la vida impossible.

7 desitjos (7 deseos)

Una xica de 16 anys sense massa amistats en l'institut troba una caixa amb poders que li permeten triar fins a 7 desitjos, una oportunitat per a canviar la seua vida i aconseguir tot el que vol.

No obstant això, darrere de la màgia s'amaguen alguns terribles secrets als quals haurà de fer front.

Happy

Després de dedicar un any a fer proves pilot amb 17 centres educatius, la Fundació La Caixa va llançar un videojoc dissenyat per a combatre l'assetjament escolar. Té dues versions: una per a edats entre 8 i 12 anys i una altra per a edats entre 12 i 16.

La metodologia d'aquest videojoc pioner es basa en les competències de l'educació emocional: autonomia emocional, consciència emocional, regulació de les emocions, competència social i competències de vida i benestar. 

______________________

Coneix tots els detalls de #SenseRostre descarregant-te el dossier informatiu sobre la lectura!

I per a poder apuntar-te a aquesta experiència innovadora, simplement has d'emplenar el següent  👉 formulari 👈.

Vols descobrir quins són els teus superpoders? Uneix-te a La Gent Sense Rostre!

______________________