Somnis Nòmades

Somnis Nòmades, l'Escape Room literari de #LaMemòriaPerduda

La lectura oberta #LaMemòriaPerduda és, sobretot, una aposta experiencial, i per això s'inicia de valent. Com? Amb un Escape Room Literari que les tècniques i tècnics de joventut de l'IVAJ Carnet Jove i el personal docent o els animadors i animadores culturals que vulguen participar en aquesta aventura podran organitzar amb les persones joves del seu territori, municipi, grup o aula. Segur que els encantarà!

Somnis Nòmades és el títol d'aquesta aventura inicial que, en forma de pròleg o introducció lúdica, farà que els lectors i lectores de #LaMemòriaPerduda s'endinsen en el món de Germanet, el llibre al voltant del qual es desenvolupa l'activitat. I també es familiaritzen amb els personatges, ambients i territoris d'aquesta aventura literària transmèdia i gamificada, així com amb la dinàmica de joc i aventura de #LaMemòriaPerduda.

El nomadisme, les paraules i cultures africanes, la cultura i l'art del continent, la simbologia… Somnis Nòmades es configura com un espai immersiu on la persona participant podrà explorar i aprendre mitjançant el joc les claus que després l'ajudaran en el seu periple lector com a protagonista de #LaMemòriaPerduda.

L’Escape Room Literari se celebrarà de manera conjunta el mes d'octubre, previ a les activitats lectores en la plataforma LEA. I abans, al setembre, en la primera fase formativa del projecte, es facilitaran tots els materials, recursos i suport necessari. Per a saber més sobre aquesta activitat, de com participar i com muntar l'Escape Room per a les persones joves de la zona o localitat, pots apuntar-te emplenant el següent 👉 formulari 👈.

Con si fora un aperitiu, us deixem ací l'inici d'aquesta narrativa convertida en un Escape Room apassionant:

Fabule Le “El Memoriós”, el Griot Suprem, està malalt. El seu metge personal li administra l'arrel africana dels somnis per a portar-li a un somni vívid, l'única manera de connectar amb altres somiadors que puguen ajudar-lo en el Palau de la Memoria. Les futures lectores i lectors de #LaMemòriaPerduda s'endinsaran, així, en un espai configurat com un somni lúcid on a poc a poc i a través del joc i la resolució d'enigmes, revelaran les claus per a accedir al Palau de la Memoria i ajudar així a Fabule Le.

______________________

En què consisteix l'activitat i com puc participar?

Per a conèixer millor #LaMemòriaPerduda, pots descarregar-te el dossier informatiu que hem desenvolupat, on trobaràs molts dels seus secrets i metodologia.

I per a poder apuntar-te a aquesta experiència innovadora, simplement has de emplenar el següent 👉 formulari 👈.

______________________