Què és una Lectura Oberta

#LaFórmulaSecreta, una Lectura Oberta Gamificada per a les/elsTècnics de Joventut

El primer que us estareu preguntant és: què és exactament una Lectura Oberta? O potser també: com puc integrar-la en la meua activitat com a tècnic de joventut? I finalment, la pregunta que més esperem: en què consisteix exactament aquesta activitat i com puc participar? Doncs bé, us anirem explicant de què es tracta.

Què és una Lectura Oberta?

Una Lectura Oberta és una metodologia desenvolupada per la plataforma LEA Lectura Abierta, el nostre soci clau en aquesta activitat i qui ha dissenyat els continguts de #LaFórmulaSecreta en exclusiva per a l'IVAJ Carnet Jove.

LEA Lectura Abierta és una innovadora plataforma digital que enriqueix l'experiència lectora amb fòrums, wikis, vídeos, àudios, experiències presencials i altres activitats col·laboratives, socials i creatives.

Una Lectura Oberta és, de fet, una nova manera de llegir, una experiència lectora transmèdia, social i interactiva en la qual el joc condueix la participació de les persones lectores, que es converteixen en les protagonistes de la història. Per aquest motiu parlem de Lectura Oberta Gamificada.

La Lectura Oberta Gamificada estén la lectura i les converses al voltant d'un llibre cap a múltiples canals de comunicació, digitals i presencials, incentivant la participació de la persona lectora amb activitats socials, creatives i col·laboratives, totes elles sota la mecànica i dinàmica del joc.

Com puc integrar-la en la meua activitat com a Tècnic de Joventut?

#LaFórmulaSecreta ha sigut dissenyada sota la batuta dels principis que regeixen l'activitat de les/els Tècnics de Joventut, centrant-se en l'educació en valors a través d'eines d'oci educatiu i una plataforma digital innovadora. La lectura que us oferim és una experiència col·laborativa, lúdica i formativa al voltant d'una novel·la juvenil, L'efecte Frankenstein, que respon a les necessitats del Pla de Joventut i que aborda camps com el gènere, el creixement personal, la participació o la prevenció de la violència, al mateix temps que es fomenta la lectura, el debat i l'aprenentatge sobre altres èpoques històriques.

______________________

En què consisteix l'activitat i com puc participar?

Per a conèixer millor #LaFórmulaSecreta, pots descarregar-te el dossier informatiu que hem desenvolupat, on trobaràs molts dels seus secrets i metodologia.

I per a poder apuntar-te a aquesta experiència innovadora, simplement has de fer dues coses:
(1) registrar-te ja en la plataforma Llibreria Oberta i en #LaFórmulaSecreta
(2) inscriure't en la Formació i podràs participar en la creació conjunta d'aquesta Lectura Oberta.

______________________

Footer LaFormulaSecreta