Exili il·lustart inicia el seu recorregut pels municipis de la Comunitat

L’IVAJ, a través del programa M’importa. Educació en Valors, ha convertit en exposició itinerant ‘Exili Il.lustrat’, una galeria de 36 vides dibuixades per d’altres il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili.

Després del seu pas per “Heroes Comic Con” en Fira València i en “Vídeo Game Comic” en Fira Alacant (IFA), ‘Exili Il·lustrat’ inicia el seu recorregut pels municipis de la Comunitat, concretament, del 20 al 25 de novembre, es podrà visitar en el Casal Jove Carcaixent, en el Parc Navarro Donaràs, s/n, de Carcaixent.

Així mateix, la mostra itinerant s’exposarà del 27 de novembre al 2 de desembre a Canals i, del 3 al 9 de desembre, a Carlet en l’Espai Jove Fundació Caixa Carlet. També s’ha programat de l’11 al 16 de desembre al Genovés i del 22 al 30 de desembre a Benicarló i iniciarà 2019 a Montesa, del 2 al 6 de gener.

‘Exili I·lustrat’ va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau, comisariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria anònims, que es van veure obligats a abandonar el territori espanyol en acabar la guerra civil.

El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha valorat que la “iniciativa es vincula amb la memòria democràtica i així a través de les il·lustracions podem donar a conéixer el nostre passat recent a milers de joves. Per a això la guia didàctica amb les biografies resulten molt útils per a explicar les vivències i les històries particulars”, convidant a “una reflexió actual sobre les persones refugiades que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes naturals o de la fam”.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s